понеділок, 11 лютого 2008 09:53

У Південній Кореї згоріла головна національна цінність (ФОТО)

 
Стародавні церемоніальні ворота в центрі Сеула, які вважалися головним національним скарбом Південної Кореї, зруйновані в неділю в результаті пожежі. Як повідомили в понеділок представники поліції, причиною пожежі став, за деякими даними, підпал, поліцейські ведуть пошуки зловмисника.

За словами співробітника служби пожежної безпеки, верхня частина воріт Намдемун (назва переводиться як "Великі південні ворота"), повністю вигоріла, оскільки була з дерева.

"Видно, що окрім опорних стовпів на першому поверсі, ворота практично повністю згоріли", - повідомив пожежник.

Споруджені в 1398 році, коли Сеул став столицею Південної Кореї, Великі південні ворота служили головним входом в місто з півдня. Тоді Сеул був містом, оточеним стіною.

1448 року ворота були знесені і перебудовані. Браму, яку також називають Суннемун, або "Ворота величних церемоній", в 60-х роках було оголошено національним скарбом номер один. Ворота кілька разів ремонтували, зокрема в 1961-1963 роках і в 2005 році. У 2006 році ворота відкрили для туристів.

Під час корейської війни 1950-53 рр. цей пам"ятник архітектури піддався руйнуванню, після чого двічі - в 1956 і 1963 роках - його реконструювали. Основа пам"ятника зроблена з гранітних блоків і має арочний прохід. Верхній двоповерховий павільйон був побудований з дерева і покритий чотирискатним дахом, передає РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «У Південній Кореї згоріла головна національна цінність (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі