четвер, 13 листопада 2008 12:07

У Підмосков"ї вкрали церкву повністю

Ціла церква зникла з російського села, де вона простояла майже 200 років. Церква Христова Воскресіння була побудована в центральному російському селі Комарово в 1809 році, проте на початку жовтня хтось тихо розібрав її по цеглинці.

Отець Віталій, представник місцевої російської православної церкви, повідомив: "Ми надіслали лист в місцеву прокуратуру. Хто саме зробив це, покаже слідство".

Церква знаходиться у видаленому районі, священнослужителі відвідували її лише зрідка, так що зникнення не відразу помітили.

Комарово знаходиться в Івановській області, на північний схід від Москви. Цей храм довго не використовувався для проведення церковних служб, але духівництво розглядало можливість відновлення приходу.

Обстеження великої, двоповерхової церкви, проведене кілька місяців тому, показало, що конструкція будівлі знаходиться у повному порядку. Проте тепер від неї залишився один фундамент, та шматок стіни.

"Це не одиничний випадок", - визнає отець Віталій. - В багатьох селах в центральній Росії зникають історичні пам"ятники, багатьох просто демонтують, а люди страждають, будучи позбавлені своєї культурної спадщини", повідомляє Rokf.Ru.

Зараз ви читаєте новину «У Підмосков"ї вкрали церкву повністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі