вівторок, 17 травня 2022 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні визначили кількість російських БТГ, що перебувають в Україні

У Пентагоні визначили кількість російських БТГ, що перебувають в Україні
Ворожі війська концентруються між Херсоном із західного боку та Маріуполем зі східного. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти розмістили в Україні 106 оперативних батальйонно-тактичних груп на східному, центральному, західному та південному напрямках.

Найбільше з угруповань - південне, до нього закріплено понад 50 БТГ, повідомляє пресслужба Пентагону.

"Війська концентруються між Херсоном із західного боку та Маріуполем - зі східного. Також від Запоріжжя з півночі, і аж до Великої Новосілки", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ змогли відкинути ворога на Сіверськодонецькому напрямку

На питання про те, наскільки добре оснащені війська Російської Федерації в Україні, представник оборонного відомства Сполучених Штатів Америки відповів, що зараз немає точних бойових показників і показників готовності по кожній БТГ. Однак можна констатувати, що говорити про різке збільшення присутності російських військ на півдні не доводиться.

На півдні України нарощується ворожа агресія. Армія окупантів намагається підтягнути сили, задіяти всі можливі резерви, продовжуючи психологічний тиск на цивільне населення. 15 травня ворожі втрати в південних регіонах становили 76 російських окупантів та 16 одиниць техніки. Зокрема, влучними пострілами з ПТРК "Джавелін" було знищено два танки Т-72, дві самохідні артилерійські установки, три реактивні системи залпового вогню "Град" та БПЛА-розвідник.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні визначили кількість російських БТГ, що перебувають в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі