пʼятниця, 14 липня 2023 18:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні оцінили темпи просування ЗСУ під час контрнаступу

У Пентагоні оцінили темпи просування ЗСУ під час контрнаступу
Здобутки українських військових продовжують вражати, заявили у Пентагоні. Фото: Генштаб

Поточні темпи контрнаступу Збройних сил України пояснюються тим, що поступ відбувається в дуже складних умовах.

При цьому здобутки українських військових продовжують вражати. Про це заявив директор Об'єднаного комітету керівників штабів армії США генерал-лейтенант Дуглас Сімс, повідомляється на сайті Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній командувач США оцінив контрнаступ України

"ЗСУ використовують нове обладнання і роблять це, зазнаючи обстрілів і бомбардувань, не кажучи вже про масштабне мінування з боку росіян. І там, де вони набирають сотні метрів на день, а в деяких місцях, можливо, і кілометр на день, вони роблять це з великими витратами сил", – заявив Сімс.

Генерал-лейтенант підкреслив, що контрнаступ проходить "у прекрасній послідовності на полі бою", хоч і, можливо, не з тією швидкістю, якої хотіли б США.

"Це важкі бойові дії, вони ведуться у важкодоступній місцевості, під обстрілами, і, якщо врахувати все це, то це просто вражає", – додав Сімс.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої.

Протягом доби на фронті відбулося близько 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 липня Генеральний штаб Збройних сил України.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях агресора, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні оцінили темпи просування ЗСУ під час контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі