вівторок, 12 жовтня 2010 14:12

У Новій Зеландії злі духи не пускають жінок до музею

У Новій Зеландії злі духи не пускають жінок до музею

Національний музей Нової Зеландії порадив вагітним жінкам не приходити на виставку, експонатами якої стали пам'ятники культури народу маорі - корінного населення країни. Протипоказанням до відвідування виставки є не тільки вагітність, але і менструація.

У керівництві музею розповіли, що деякі з представлених на експозиції предметів були використані під час війн між племенами маорі. Вважається, що всередині таких артефактів перебувають злі духи, які можуть завдати шкоди жінкам. Представники музею підкреслили, що попередження має рекомендаційний характер і бажаючі ознайомитися з експозицією можуть їм нехтувати.

Місцева феміністка Дебора Рассел вже висловила невдоволення рішенням музею постаратися захистити жінок від відвідування експозиції.

"Я не розумію, чому світські установи, що фінансуються за рахунок державних коштів, нав'язують людям якісь культурні та релігійні цінності", - зазначила вона.

Національний музей Нової Зеландії відкрився у Веллінгтоні в 1992 році. Щорічно музей відвідують близько мільйона чоловік.

Нагадаємо, унікальний архітектурно-ландшафтний комплекс під відкритим небом Музей національної архітектури та побуту Пирогово, розташований в Києві, опинився під загрозою зникнення. Держава не виділяє гроші на музей, а влада роздала 28 ділянок навколо нього під забудову.

За матеріалами Лента.ру, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Новій Зеландії злі духи не пускають жінок до музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі