субота, 03 травня 2008 14:24

Нова Зеландія очолила рейтинг найкращих місць для відпочинку

Нова Зеландія очолила рейтинг найкращих місць для відпочинку

Нова Зеландія очолила сотню найкращих туристичних визначних пам"яток світу, повідомляє агентство Reuters з посиланням на рейтинг найбільшого туристичного порталу TripAdvisor.

Згідно із проведеним опитуванням "100 кращих місць для подорожей" найкращим місцем для відпочинку в Новій Зеландії учасники великого інтернет-опитування назвали фіорд Мілфорд Саунд, розташований на південному заході острова Південний. Цей природний куточок вражає туристів красою гір і пейзажами. Розташоване неподалік місто Куїнстаун - відоме шанувальникам екстремального туризму, посідає другий рядок рейтингу.

Водночас до першої двадцятки найкращих місць відпочинку ввійшли сім європейських міст. Експерти в туристичному бізнесі вважають, що, попри нинішню економічну кризу, подорожчання пального, стурбованість екологічною ситуацією й хаос в аеропортах, подорожі, особливо до Європи, популярні як ніколи.

Грецький острів Родос, який розташований в Егейському морі й приваблює велику кількість туристів, посів п"яте місце в "світовому рейтингу" і за опитуванням TripAdvisor є найпопулярнішим місцем відпочинку в Європі.

Другим за популярністю європейським напрямком визнано австрійський Зальцбург. Лідером на британському напрямку став спа-курорт Бат. Загалом п"ять місць відпочинку в З"єднаному Королівстві ввійшли до топ-100, в Італії - сім. До двадцятки найкращих напрямків Європи потрапили також місто Сієна в Італії, Дінгл на південному заході Ірландії й Брюгге в Бельгії, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Нова Зеландія очолила рейтинг найкращих місць для відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі