вівторок, 21 серпня 2012 05:24

У Німеччині запропонували штрафувати батьків за шкільні прогули їхніх дітей

У Німеччині запропонували штрафувати батьків за шкільні прогули їхніх дітей
Фото: merkur-online.de

Міністр праці Урсула фон дер Ляйен (Ursula von der Leyen) запропонувала штрафувати батьків за шкільні прогули їхніх дітей. Про це міністр заявила в інтерв'ю Berliner Morgenpost.

На її думку, пропуск уроків в школі - це перший крок до безробіття. Згідно статистичним дослідженням, в Німеччині половина безробітних не мають середньої освіти. Як стверджує Урсула фон дер Ляйен, школа, поліція, соціальні служби і сім'я повинні спільно стежити за розвитком дітей, чинити на них тиск, встановлювати для них правила і стежити за їх виконанням.

За оцінками Німецького союзу вчителів, з приблизно 11,4 мільйона школярів у ФРН 200 000 регулярно пропускають уроки без поважної причини.

Ідею міністра підтримав глава німецького поліцейської профспілки Райнер Вендт (Rainer Wendt). Він зазначив, що з прогулів починається молодіжна злочинність.

Нагадаємо, Протягом 4-х років в Маріуполі Донецької області батьки платять за прогули дітей. Якщо протягом 10 днів без поважної причини дитина не відвідує школу, батьки мають сплатити 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині запропонували штрафувати батьків за шкільні прогули їхніх дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі