вівторок, 11 листопада 2008 14:48

У Нідерландах заборонили гриби галюциногенів

З 1 грудня в Нідерландах буде повністю заборонено вирощування і розповсюдження грибів галюциногенів, що містять псилоцибін, повідомляє DeTelegraaf, посилаючись на джерело в уряді країни.

Продаж сушених грибів галюциногенів і псилоцибіна, одного з їх діючих компонентів, заборонений в Голландії з 1971 року, проте на свіжі гриби ця заборона не розповсюджувалася зважаючи на неможливість розрахунку кількості психоактивної речовини в кожному окремому грибі.

Заборона на розповсюдження свіжих грибів викликала протести як їх виробників, так і споживачів. Супротивники заборони стверджують, що проблеми виникають виключно через недостатню інформованість людей, охочих спробувати "магічні гриби". Проте, в міністерстві охорони здоров"я країни вважають, що псилоцибін і псилоцин, що містяться в грибах, є небезпечними психоактивними речовинами.

Приводом для заборони псилоцибінових грибів стали декілька нещасних випадків, що сталися з їх споживачами. Зокрема, 17-річна туристка з Франції загинула, викинувшись з вікна по дією грибів.

Зараз ви читаєте новину «У Нідерландах заборонили гриби галюциногенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі