середа, 13 січня 2016 08:59

У НАТО пояснили, чому не обмежать протиракетну оборону

У НАТО пояснили, чому не обмежать протиракетну оборону
Фото: ua.112.ua

У НАТО не можуть погодитися з російськими вимогами обмежити протиракетну оборону через загрозу з боку Північної Кореї. Про це заявив заступник помічника держсекретаря США з контролю над озброєннями Френк Роуз, передає Радіо Свобода.

"Ми не плануємо погоджуватися на обмеження наших систем, тому що повинні володіти гнучкістю, щоб мати справу з динамічною загрозою, що розвивається", – сказав Роуз.

"Північна Корея має велику кількість балістичних ракет, і часто випробовує їх", – зазначив Френк Роуз. Він додав, що Північна Корея може своїми ракетами вже досягти Південної Кореї і Японії і потенційно США.

Нагадаємо, у 2012 році в НАТО домовилися про розвиток можливостей у Європі. Румунія погодилася розмістити у себе елементи системи ПРО, а у Туреччині вже розміщений радар ПРО.

Сполучені Штати направили есмінець в Іспанію, один з чотирьох кораблів, які складають частину протиракетного щита. Польща теж має розмістити оборонні системи з 2018 року, а будівництво об'єкта розпочнеться цього року.

Минулого року Росія заявила, що направить ядерні ракети на датські військові кораблі, якщо Данія приєднається до систем протиракетної оборони НАТО.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО пояснили, чому не обмежать протиракетну оборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі