вівторок, 29 липня 2008 10:53

У Молдові вздовж Дністра і Лозини ведеться примусова евакуація

У Молдавії, де введений режим надзвичайної ситуації через загрозу масштабної повені, минулої ночі через скидання води, що збільшилося, на гідровузлі Костешти-Стинка затопило близько десяти сіл.

Про це повідомила прес-секретар служби цивільного захисту і надзвичайних ситуацій МВС республіки Тетяна Корчак. За її словами, з цих районів евакуйовані сотні людей, багато з яких довелося вивозити примусово.

Вона розповіла, що у всіх населених пунктах уздовж Дністра і Лозини працюють спеціальні комісії, очолювані головами районів. Проводиться повсюдна евакуація людей, зміцнюються захисні греблі. По розпорядженню президента військові підготували спеціальні рятувальні загони військовослужбовців, десятки одиниць військової техніки, декілька літаків і вертольотів.

Критична ситуація складається і в нижній течії річки Дністер. У курортному місті Вадул-луй-Воді з 70 санаторіїв 15 затоплені, близько 4 тис. місцевих жителів і відпочиваючих звідси вивезли ще в суботу. У столиці невизнаного Придністров"я Тирасполі вода знесла поромну переправу, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові вздовж Дністра і Лозини ведеться примусова евакуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі