пʼятниця, 25 березня 2022 18:06

У Мелітополі окупанти заблокували гуманітарну допомогу

У Мелітополі окупанти заблокували гуманітарну допомогу
Допомогу Мелітополю везли добу Фото: www.facebook.com/IvanFedorovMelitopol

До окупованого Мелітополя з Запоріжжя, що перебуває на підконтрольній українським військам території, надійшла велика партія гуманітарної допомоги, але окупаційна влада заблокувала її видачу.

Про це у Facebook повідомив мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Поїздка з Запоріжжя до Мелітополя триває, у середньому, дві години, але через перепони від окупантів вантаж везли близько доби.

До міста, яке перебуває на межі гуманітарної катастрофи, доставили 13 т продуктів, 2 т дитячого харчування, медикаменти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мелітополь на межі – міський голова відверто розповів про життя під окупацією

Допомогу вивантажили у пожежній частині на вулиці Героїв Сталінграду, але вивезти її для розповсюдження серед населення окупанти не дають. Відповідний наказ особисто видала самопроголошена керівниця окупаційної адміністрації Галина Данильченко.

Міський голова поділився інформацією, що окупанти планують викрасти частину гуманітарної допомоги, аби реалізувати її за готівку. Інша частина піде на харч російським військовослужбовцям та прихильникам окупаційної влади.

Нещодавно Мелітопольський міський голова провів у полоні окупантів шість днів. Після звільнення розповів, що його там не били, але тиснули психологічно. Росіяни звільнили Івана Федорова, обмінявши на дев'ятьох своїх солдатів.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі окупанти заблокували гуманітарну допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі