четвер, 17 червня 2010 08:39

У Мексиці через війну з наркокартелями закрили школи

У Мексиці через війну з наркокартелями закрили школи

Мексиканська влада закрила школи західного штату Наяріт. Учнів відправили на літні канікули на три тижні раніше встановленого терміну через масштабну спецоперацію проти наркокартелів, анонсовану президентом країни Феліпе Кальдероном.

"Ми не хочемо, щоб батьки непокоїлися про долю своїх дітей, які будуть на вулицях під час спецоперації", - заявив глава штату Нея Фернандеса. Він відзначив, що таке раннє закриття шкіл є відповіддю на чутки, що з'явилися в Інтернеті, про можливий напад на школярів під час війни між ворогуючими картелями.

Минулого вівторка президент Феліпе Кальдерон звернувся до мексиканського народу з проханням підтримати владу у війні з наркокартелями.

На території Мексики діють шість організованих злочинних угруповань, які контролюють постачання наркотиків в США і на місцевий ринок. Мексика - основний проміжковий пункт при перевезенні наркотиків з Латинської Америки до США. За оцінками експертів, щороку через територію цієї країни в США перевозиться наркотиків на суму до $ 40 млрд, а зростання героїнового трафіку з 2008 року склало 316%.

Президент Феліпе Кальдерон оголосив війну наркокартелям на початку свого правління у 2006 році. Тоді він навіть перекинув 50 тис. солдатів в район кордону з США, щоб покласти край наркобізнесу. Однак цей захід не був успішним.

За чотири роки "війни" в Мексиці загинуло понад 23 тис. осіб. За минулий тиждень жертвами злочинців стали щонайменше 160 людей. У прикордонному з США місті Сьюдад-Хуарес - найбільш кримінальному місті світу - під час кримінальних розборок між картелями щодня гинуть в середньому сім осіб.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці через війну з наркокартелями закрили школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі