понеділок, 26 жовтня 2009 11:42

У Маріїнському парку з"являться скульптури на тему кохання

У Маріїнському парку з"являться скульптури на тему кохання

У Маріїнському парку в Києві українські та закордонні скульптори планують у листопаді звести дев"ять садових скульптур на тему кохання.

На вулиці Грушевського приготували постаменти з вапняку і пісковику, з яких художники зроблять різні скульптури на тему кохання та еротики.

За словами заступника мера Києва Ігоря Добруцького, акція проходить в рамках Київського міжнародного симпозіуму сучасної паркової скульптури Фонтан любові.

"До холодів у парку планують звести дев"ять скульптур. Працюватимуть скульптори з Німеччини, Польщі та Полтави, яким ми задали тему Фонтан любові, а митці вже самі будуть вирішувати, як вони цю тему розуміють", сказав Добруцький.

Заступник мера також зазначив, що деякі скульптури приберуть, і на зиму залишаться всього шість найкрасивіших і таких, що відповідають заданій темі.

А вже навесні, сказав Добруцький, скульптори знову почнуть працювати, щоб вже до Дня Києва в Маріїнському парку з"явилося 29 фігур, які будуть оцінювати журі.

Добруцький також повідомив, що наступної весни міські паркові скульптури почнуть ставити в Голосіївському та інших великих парках.

"Кожен рік будемо вибирати новий парк, в залежності від кількості відвідувань", сказав заступник мера.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Маріїнському парку з"являться скульптури на тему кохання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі