вівторок, 20 жовтня 2009 14:31

У Мадриді показали еротичну сторону міфів (ФОТО)
6

Робота Марка Куіна Сфінкс
Робота Джона де Андреа Звільнена
Інсталяція Біла Віоли Втілення
 Франсуа-Ксав'є Фабр Смерть Святого Себастіана
Робота Ман Рея Сльози

"Сльози Еросу" - так називається експозиція, що пропонує відвідувачам музею Тісена-Борнеміси в Мадриді зануритися в міфи еротизму.

Виставка "Сльози Еросу", що фокусується на близькості сексуального потягу і інстинкту смерті в образотворчому мистецтві, відкрилася 19 жовтня.

Тут представлено близько 120 експонатів, серед них - знамениті картини і скульптури майстрів XIX століття, зокрема Родена, Делакруа, а також сучасні фотографії і відеоматеріали.

Куратор виставки Гільєрмо Солана говорить про вічність еротичних образів: "Пристрасть була і буде завжди, вона цікавить і надихає художників сьогодні, як і п"ять століть тому або п"ять тисяч років тому".
"Ми прагнемо залучити широку аудиторію до цієї виставки, яку може оцінити кожен глядач без будь-якого пояснення, тому що кожен знає міфи, які були вибрані", -повідомив куратор Гільєрмо Солана.
"Ми намагаємося також встановити діалог між великими художниками минулого і сучасного",- додав Солана.

19-е сторіччя є періодом "використання і переоцінки християнських і греко- римських міфів".

Любителі еротики зможуть пригадати історію її появи в мистецтві, починаючи зі Змія-спокусника і закінчуючи сучасними колажами.

Експозиція, розділена організаторами на 2 частини.

Може звучати як діалог вже відомих форм і історій, які завдяки сучасним художникам отримують не тільки нове життя, але і часто нове значення.

Закриття виставки відбудеться 31 січня 2010 року.

За матеріалами euronews, AFP

Фото Reuters
Зараз ви читаєте новину «У Мадриді показали еротичну сторону міфів (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі