неділя, 23 серпня 2015 19:19

У Львові відзначали день Державного Прапора України
21

Фото: Ярослав Тимчишин

У Львові пройшли урочисті заходи з нагоди Дня державного прапора України. Церемонія підняття Державного Прапора відбулася на площі біля Львівської обласної державної адміністрації. Участь у заході взяли прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, та його перший заступник Ека Згуладзе, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, а також керівництво області і міста.

Арсеній Яценюк нагадав, що саме у Львові у 1988 році один із учасників Товариства Лева першим підняв державний прапор країни,після чого національний стяг став невід'ємною частиною української незалежності.

"Зараз весь світ знає, що це прапор держави, яка бореться за свою незалежність, яка бореться проти російської агресії. І це прапор держави, яка перемагає. Настав час, щоб в Україні був ухвалений закон України про державний прапор. І такий закон буде внесено до Парламенту. Наш державний прапор і наша незалежність – це нерозривні поняття. Під цим прапором зараз воюють наші вояки проти російської військової агресії. Україна будує своє майбутнє, своє європейське майбутнє під нашим українським стягом ", - наголосив прем'єр-міністр.

Після підняття Державного Прапора, підняли знамена, під якими українські військові служили в зоні АТО. Це прапори Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, 45-го полку Національної гвардії України, 703-го інженерного полку Збройних Сил України, 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ, 24-ї механізованої бригади, 3-ї аеромобільно-десантної роти 1-го аеромобільно-десантного батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади. Про бойовий шлях кожного із цих підрозділів розповіли під час церемонії підняття їх стягів.

Пізніше відбулося урочисте відкриття "Алеї Слави" випускників Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. В центрі алеї – стела у формі класичної Колони Слави. Ліворуч від Колони Слави встановлено стилізовані обеліски із чорного лабрадориту, на яких викарбовано прізвища Героїв, що загинули за свободу, гідність і незалежність нашої держави. Праворуч обеліски із червоного граніту, з іменами Героїв України, що продовжують служити своїй державі та її народу.

Також з нагоди Дня Прапора України над полем почесних поховань № 76, що на Личаківському кладовищі вперше підняли жовто-блакитний стяг. Близькі та товариші померлих воїнів АТО, а також небайдужі містяни прийшли із квітами та державними прапорами вшанувати пам'ять новітніх героїв України.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відзначали день Державного Прапора України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі