середа, 08 грудня 2010 17:19

У Львові облили фарбою пам'ятник воїнам-визволителям (ФОТО)

Невідомі облили червоною фарбою монумент Слави Радянської армії на вулиці Стрийській у Львові.

Орден Перемоги, розміщений на одній із стел монумента, залили червоною фарбою. А внизу під написом "Переможцям над фашизмом" намальовано серп і молот, свастика та знак рівності між ними. За пам'ятником було виявлено банку з фарбою і пензлі.

Меморіал був відкритий в 1970 році під назвою "Монумент бойової слави Радянських Збройних Сил. Ансамбль складається з 30-метрового пілона, бронзової центральної групи і масивної гранітної стели з великими рельєфами з кованої міді. На вертикальному пілоні - горельєфи, що втілюють основні види військ. Центр ансамблю становить скульптурна група з алегоричних фігур радянського воїна і Батьківщини-матері.

Історія Радянської армії розкривається в 6-ти багатофігурних горельєфах, розташованих з обох боків стели "Народження Червоної Армії", "Громадянська війна", "Визволення Західної України", "Рік 1941-й", "Велика Вітчизняна війна" і "Перемога" .

Нагадаємо, у Кіровограді в ніч на 15 листопада невідомі осквернили пам'ятник євреям - жертвам нацизму.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Львові облили фарбою пам'ятник воїнам-визволителям (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

131

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі