четвер, 07 квітня 2011 15:17

У Львові невдоволені пасажири "розчавили" маршрутку з водієм
9

Фото: Фото Павло Паламарчук/Gazeta.ua

Сьогодні, 7 квітня, під стінами львівської міськради пройшла акція "Водії львівських маршруток - володарі часу!". Львів'яни протестували проти недотримання водіями графіків роботи і відсутності нічних рейсів.

"Я живу на Рясне-2. То після десятої ночі туди вабшє добратися нереально. Водії просто забивають болт їздити в нічний час. Їм невигідно, бо пасажирів вже не напхаєш, як оселедців, і грошей не буде вже багато", - розповів студент хімічного факультету університету ім. Івана Франка Павло Гузюк.

Двоє хлопців піднесли до стін міськради велику картонну коробку з-під гітарних чохлів. На ній червоними літерами написано "консервна банка". По боках намальовано "пасажирів". Учасники акції залізли під коробку. "Водій" почав вдавати, ніби їздить по площі. Біля встановлених "зупинок" маршрутку чекали люди. Але водій не зупинявся на їх вимогу. Потім раптово "маршрутка" розірвалася від кількості "пасажирів". Двоє хлопців ногами розтоптали її, скрутили і викинули в смітник.

"Отакі у нас маршрутки. На очах від кількості пасажирів розриваються. А нічних рейсів взагалі не існує", - сказав один із учасників акції.

"Перш за все ми хочемо привернути увагу наших депутатів до відсутності нічних рейсів маршруток у нашому місті, - розповіла Іванна Фединчук, студен-політолог учасник Академії практичної адвокації міста Львова. - Також хочемо добитися встановлення на кожній зупинці інформаційних стендів. На них повинен вказуватися точний розклад руху. Ця акція не є одноразовою. Вона відбуватиметься в різних формах систематично, доки не доб'ємося задоволення наших вимог. Впровадження нічних рейсів не є якимось ноу-хау. Такі рейси вже курсують у Вінниці та Кіровограді. Ціна на них трохи вища, але все одно, то ж не тариф таксистів. А Європу взагалі таким не здивуєш".

Зараз ви читаєте новину «У Львові невдоволені пасажири "розчавили" маршрутку з водієм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі