середа, 22 травня 2024 18:25

Закон про мобілізацію: дружинам військовослужбовців передбачили пільги

Закон про мобілізацію: дружинам військовослужбовців передбачили пільги
Дружинам мобілізованих військовослужбовців не будуть нараховувати пеню за невиконання зобов'язань та проценти за кредит. Фото: Getty Images

Дружинам мобілізованих військовослужбовців не будуть нараховувати пеню за невиконання зобов'язань та проценти за кредит.

Про це з посиланням на закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" повідомила Судово-юридична газета.

Закон про мобілізацію передбачає, що дружинам військовослужбовців штрафні санкції, пеня за невиконання зобов'язань, у тому числі перед банками, та фізичними особами, а також відсотки за користування кредитом не нараховуються, крім кредитних договорів щодо придбання майна житлового фонду чи автомобіля, пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад мільйон українців вже авторизувались у Резерв+

"Штрафні санкції, пеня за невиконання зобов'язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються, крім кредитних договорів щодо придбання майна, яке віднесено чи буде віднесено до об'єктів житлового фонду (жилого будинку, квартири, майбутнього об'єкта нерухомості, об'єкта незавершеного житлового будівництва, майнових прав на них), та/або автомобіля", - сказано у змінах до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Минулого місяця Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Зараз ви читаєте новину «Закон про мобілізацію: дружинам військовослужбовців передбачили пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі