пʼятниця, 01 квітня 2011 13:05

Маршрутки до столиці подорожчали на 15 гривень

Маршрутки до столиці подорожчали на 15 гривень

1 квітня вартість проїзду в маршрутках із Рівного до Києва подорожчала з 75 до 90 гривень. Ціну підняли всі підприємці та фірми, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення до столиці.

"Для мене - це цілковита несподіванка. Дуже незадоволений такими змінами. Дорога до батьків і назад тепер мені обійдеться на 30 гривень дорожче, ніж раніше. Буду їхати до Києва й доведеться заплатити 90 гривень. Я студент і рахую кожну копійчину", - скаржиться Микола Домбровський, 21 рік.

Перевізники нарікають, що через дорожнечу пального вони ледве покривають витрати.

"Ціни довелося підняти, бо подорожчала солярка. Найдешевша тепер коштує 9.20 грн. А до Києва з Рівного 320 км. Що заробиш -  усе спалиш у трубу. А ще ж по дорозі зупиняють різноманітні служби й прискіпуються", - пояснив Gazeta.ua диспетчер автоперевізника "Шалена черепаха".

Планують перевізники підняти ціни також і на проїзд до столиці із Луцька.

"Поки беремо по 100 грн. з пасажирів, які їдуть з Луцька до Києва. Керівництво не казало піднімати ціну з першого квітня. Правда, довго так тривати не буде. Кажуть, що подорожчає проїзд до 110 гривень", - розповіла диспетчер рівненського підприємства "Вояж-люкс".

Без змін залишилися ціна на проїзд рейсовими автобусами, які відправляються з Рівненського автовокзалу. Щоправда, вони й раніше були дорожчі, ніж у нерегулярних перевізників.

"Залежно від маршруту квиток до Києва коштує від 71,60 грн. до 96, 91 грн. Найдорожчий на автобус "Дубно-Київ". Скажімо, вартість квитка з Рівного до столиці на рейсовий автобус "Нововолинськ-Київ" - 79,30 грн. Про подорожчання квитків поки не йдеться", - пояснив Віктор Робейко, заступник директора Рівненського автовокзалу.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутки до столиці подорожчали на 15 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі