понеділок, 04 липня 2011 13:06

У липні дощів стане меньше

У липні дощів стане меньше

Неінтенсивний дощовий період збережеться в Україні протягом 4-6 липня. В різних регіонах випадатимуть невеликі і помірні дощі.

Про це на прес-конференції заявив голова Гідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, 6 липня на Прикарпатті і Закарпатті слід чекати більш сильного дощу, який призведе до формування дощового паводку. Але він не має загрожувати населеним пунктам чи сільськогосподарським посівам.

"Циклон, який з 25 червня весь час знаходився на території України суттєво втратив свою інтенсивність. Він зосереджений переважно у верхніх шарах атмосфери. Поступово зміщуючись на схід, він переміститься на території північного Кавказу. Підвищення температурного режиму слід чекати починаючи із 7 липня і до 17 липня. В цей період максимальна температура в Україні зросте до 25-30 градусів. 30-35 градусів спостерігатиметься у південних та східних областях. Після цього періоду буде короткочасне зниження температури 18-20 липня. На початку серпня слід чекати підвищення температури. Кількість опадів в серпні буде значно меншою, ніж вона була в липні", - сказав.

Він зазначив, що в Києві короткочасні дощі пройдуть у період з 4 по 6 липня. Утім, 5 липня може бути невеликий період перерви. Максимальна температура становитиме від 21 до 24 градусів. Починаючи з 7 липня дощі будуть носити абсолютно локальний характер, спостерігатися на дуже обмежених територіях. Їхня кількість буде зовсім невеликою. Температурний режим почне зростати з 7 липня до 25 градусів, до 16 липня максимальне значення температури повітря буде сягати 30-35 градусів.

"Унаслідок штормової погоди у Чорному морі в південній частині Криму і в Одеській області відбулося перемішування теплої поверхневої води із холодною, яка надійшла з глибини. Через це температура води знижена до 10-13 градусів. Думаю, що через 3-4 дні ситуація із температурою води поліпшиться", - вважає Кульбіда.

Зараз ви читаєте новину «У липні дощів стане меньше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі