середа, 02 вересня 2009 16:15

У критичний для Молдови час Воронін подає у відставку

У критичний для Молдови час Воронін подає у відставку

Діючий президент Молдови, голова Партії комуністів Володимир Воронін підтвердив, що залишиться простим депутатом і відмовиться від виконання обов"язків президента. Про це він заявив на нараді загальнопартійного форуму Партії комуністів, яке відбулося в середу.

У виступі Вороніна, який оприлюднений на сайті ПКРМ, наголошується, що голова партії працюватиме в парламенті.

"Я, як голова партії, не збираюся в цей критичний для Батьківщини і для нашої партії час залишатися в досить сумнівному і двозначному положенні виконуючого обов"язки президента. У мене немає ані етичних, ані політичних підстав для того, щоб просто формально виконувати цю високу державну функцію. Я рішуче не приймаю того шляху, по якому хочуть повести країну. А тому я переходжу до парламенту, в якості рядового депутату для того, щоб бути разом з партією, разом з фракцією. Я буду поряд з вами, на передовій. Так буде і чесно, і справедливо. Цього вимагає і наша партія, що потребує ще більшого організаційного і політичного об"єднання", - заявив Воронін.

Він підкреслив, що "тільки так, в одному строю, пліч-о-пліч ми знову мобілізуємо весь наш тридцятитисячний партійний потенціал на нові перемоги, на повернення Молдові та її народу гідності і упевненості в завтрашньому дні".

У своїй доповіді на форумі Воронін підкреслив, що "країна і партія знову стоять перед обличчям важких випробувань".

"Ви всі свідки того, що відбувається. До Молдови повертаються люті 90-і роки. Щодня повзуча реакція відтинає метр за метром тієї території стабільності і відродження, яку ми разом відбудовували всі останні вісім років", - заявив Воронін.

Він представив декілька варіантів і напрямів дій Партії комуністів, особливо підкресливши, що "головним завданням ПКРМ залишається пошук компромісу, націленого на формування відповідальнішої парламентської більшості, яка поверне Молдову на шлях поступального розвитку, дозволить об"єднати країну і суспільство, уникне можливості чергових парламентських виборів".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У критичний для Молдови час Воронін подає у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі