вівторок, 04 березня 2014 02:06

У Криму потрібно захищати українців та татар, але аж ніяк не російськомовне населення – очевидець
4

Фото: Степан Марченко

У неділю вночі прозвучали два вибухи шумових гранат на території української авіабригади в Бельбеку, що на окраїні Севастополя. Російський спецназ здійснив спробу захопити військову частину.

"Постраждав один з офіцерів авіабригади. Частина не здалась. В даній льотній частині служать як офіцери так і солдати з Миргорода. Сьогодні проводили пікетування частини біля десятка осіб із вигуками "За Росію" та одночасно відбувся мітинг у підтримку української армії та за мир в Криму", – пояснює миргородець Степан Марченко. Він зараз знаходиться неподалік авіабази в Бельбеку.

Пояснює, дороги до Севастополя перекриті загонами самооборони. Людям видали каски, бронежилети, коктейлі "Молотова", по 20 пляшок на один пост. Пости встановили ще до подій із російськими військовими. Тобто до сценарію по відділенню Криму від України готувалися зарані.

"Люди зомбовані, але частина (мала) це російські фашисти. Багато людей виступає проти Росії. Татари та українці разом, але їх ніхто не питає. Моя знайома була свідком, як серед ночі двоє молодих людей били хлопця за те, що він розмовляє українською. Били дві години ногами, поки він не заліз під машину.

В Криму потрібно захищати українців та татар, але аж ніяк не російськомовне населення.

Деякі відкрито вороже ставлятся до нашої нової влади та хочуть у Росію. Дехто боїться подій, що відбуваються, бо сезон відпочинку зірвано і більшість кримчан залишаться без грошей.

Вулиці міста увечері пустіють. Цивільних людей майже не побачиш. По вулицях ходять лише військові", – розповідає Степан Марченко.  

Зараз проти Бельбеку в морі стоять три російські катери. По місту їздить багато машин з російськими прапорами і без номерних знаків. Український військовий аеропорт заблоковано.

Зараз ви читаєте новину «У Криму потрібно захищати українців та татар, але аж ніяк не російськомовне населення – очевидець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua