понеділок, 29 березня 2021 18:47

У Криму на 12 років засудили пенсіонерку - за "шпигунство" на користь України

У Криму на 12 років засудили пенсіонерку - за "шпигунство" на користь України

В окупованому Криму засудили 66-річну пенсіонерку. Їй дали 12 років в'язниці.

Жінку звинувачують у державній зраді та шпигунстві на користь України, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

У матеріалах справи її імені не називають. Але, за даними правозахисників, це уродженка Бахчисарая, 66-річна Галина Довгопола. Пенсіонерку затримали в листопаді 2019 року в Севастополі.

Жінка нібито виконувала шпигунські завдання щодо Чорноморського флоту та якимось чином дізнавалася строки дії позивних російських військових, індекси їхніх радіостанцій, ключі до таблиць чергового радиста та інші вкрай специфічні дані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декількох полонених з ОРДЛО все ж передадуть - омбудсмен

Справу розглядали в закритому режимі, адже називають її "державною таємницею".

"Закликаю міжнародну спільноту застосувати всі можливі інструменти для посилення тиску на Російську Федерацію, щоб якнайшвидше звільнити всіх незаконно утримуваних нею громадян України та припинити терор стосовно них", - зазначила Денісова.

У Ростові-на-Дону суд виніс вирок кримчанину, українському активісту Олегу Приходьку. Його звинуватили в підготовці терактів.

Зараз ви читаєте новину «У Криму на 12 років засудили пенсіонерку - за "шпигунство" на користь України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі