вівторок, 24 квітня 2007 14:57

У кращому ресторані світу використовують молекулярну кухню (ФОТО)

Спеціалізований журнал Restaurant, що виходить в Британії, опублікував черговий щорічний усесвітній рейтинг 50-ти провідних закладів харчування. Кращим рестораном світу був визнаний ресторан "Ель Буллі", що знаходився недалеко від Барселони, іспанського шеф-повара Феррана Адріа.

Феррана Адрія є творцем нового напряму в світовій кулінарії - так званої молекулярної кухні. У ній застосовуються найсучасніші технології і устаткування для з"єднання на перший погляд несумісних харчових продуктів, передає ІТАР-ТАРС.

Другу позицію в рейтингу зайняв розташований в англійському графстві Беркшир знаменитий ресторан Fat Duck ("Жирна качка") шеф-повара Хестона Блюменталя. Він також є шанувальником молекулярної кухні і здобув популярність рецептом каші з равликів.

Першу "трійку" замикає паризький ресторан шеф-повара Пьєра Ганьєра, за яким розташувалися по порядку каліфорнійський French Laundry, Сідней Tetsuya"s і французький Bras. В порівнянні з рейтингом минулого року шестірка лідерів не змінилася, лише "Жирна качка" і "Ель Буллі" помінялися місцями.

Вище за всіх в рейтингу піднявся ресторан Noma в Копенгагені, а найуспішнішим "новачком" став заклад Alinea в Чікаго.

У списку 50-ти кращих ресторанів світу Франція представлена 12-а закладами, Великобританії - 7-а, Іспанія - 5-а. З неєвропейських ресторанів в список потрапили всього три: Buchara в Індії, DOM в Бразилії і Les Quartier Francais в ПАР. Російські ресторани в рейтингу, природно, відсутні.

Рейтинг 50 кращих ресторанів миру складає жюрі з 22 чоловік, в яке входять шеф-кухарі, ресторанні критики і автори, що пишуть про питання харчування, повідомляє Factnews.ru.
Зараз ви читаєте новину «У кращому ресторані світу використовують молекулярну кухню (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі