середа, 19 жовтня 2022 14:50

У Києві та низці областей засніжить: синоптикиня назвала дату

У Києві та низці областей засніжить: синоптикиня назвала дату
Перший сніг у Києві торік випав 23 листопада. Фото: Ян Доброносов

У четвер, 20 жовтня, в Україні можливий перший сніг.

Уранці та вдень місцями у північній частині та в центральних областях – Полтавщина, Дніпропетровщина, Черкащина – є ймовірність мокрого снігу. Вночі він очікується в Карпатах. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

За її словами, опади у вигляді мокрого снігу спричинені істотним зниженням температури повітря. Максимально вдень вона не підійметься вище +4...9°С, у південній частині буде вища, +8...14°С.

Загалом по Україні 20 жовтня опади, переважно у вигляді дощу, пройдуть у східних, центральних, північних областях.

"На заході – переважно сухо, лише в Карпатах вночі та вранці дощ та мокрий сніг. У південній частині України дощі можливі лише на Запоріжжі та в Криму, а в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях малоймовірні", – додала Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко закликав киян готуватися до складної зими

У Києві буде різка зміна погоди. Похолодання до +5...7°С. Пройде дощ, вранці можливий мокрий сніг. Вдень поступове припинення опадів.

Діденко попередила, що в четвер Україну накриють шквали, тому варто утеплюватися.

"До похолодання та опадів ще й приєднається сильний північний вітер, пориви до 15–20 метрів за секунду. Тому завтра не соромтеся шапок на лоба, пуховиків нижче п'ятої точки та товстих теплих штанів", – написала Діденко.

У неділю, 23 жовтня, в Україні потепліє.

У ДСНС прогнозують теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

В Україні практично не було зими у 2019–2020 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «У Києві та низці областей засніжить: синоптикиня назвала дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі