четвер, 20 жовтня 2022 04:09

У Києві стартували тимчасові відключення електроенергії

У Києві стартували тимчасові відключення електроенергії
Відключення триватимуть не більше чотирьох годин. Фото: kyiv.comments.ua

У Києві в ніч з 19 на 20 жовтня стартували відключення електроенергії для уникнення аварій в енергомережах.

Перші відключення почалися з 23:24 19 жовтня, вони триватимуть по чотири години, повідомляє пресслужба ДТЕК.

Відзначається, що відключення відбуватиметься на термін не більше чотирьох годин на добу, але для деяких споживачів може тривати й вісім годин - в тому випадку, якщо Укренерго не скасує стабілізаційні відключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генератори, пальники й повербанки: як пережити відключення світла у квартирі й будинку

Орієнтовно відключення відбуватимуться через певні проміжки часу - з 8 до 12 години та, за необхідності, з 20 до 24 години.

Жителів Києва просять максимально обмежити споживання електроенергії, особливо з 17 до 23 години. Бізнесу необхідно обмежити зовнішнє освітлення офісів, ресторанів, торгових центрів. Також у столиці заради економії електроенергії на 21 з 38 маршрутів вийдуть автобуси замість тролейбусів.

Офіс президента вже попередив українців, що починаючи з 20 жовтня по всій Україні будуть впроваджуватися обмеження постачання електроенергії. Це - тимчасові заходи.

Нині через російські обстріли струм може зникнути щохвилини. Потрібно правильно запастися консервами та сухою сублімованої їжею на такі випадки.

Зараз ви читаєте новину «У Києві стартували тимчасові відключення електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі