середа, 07 травня 2008 15:37

У Китаї виявлені поселення епохи палеоліту

Як повідомляє агентство "Синьхуа", 9 поселень епохи палеоліту виявлено недавно китайськими археологами в районі гір Тайханшань на території провінції Хебей (Північний Китай). Поселення і "майстерні" по виготовленню кам"яних знарядь відносяться до раннього, середнього і пізнього палеоліту, а деякі з них як місця людської діяльності проіснували аж до неоліту.

Наприклад, в селищі Датун поблизу міста Уань археологи виявили "майстерню" площею в 50 тисяч квадратних метрів, в якій знайдена велика кількість різних кам"яних знарядь і їх фрагментів. На думку фахівців, обробка каменя в цьому районі продовжувалася достатньо довгий час.

Район Уань відомий тим, що на його території виявлені поселення, що відносяться до культури Цзишань раннього неоліту. Фахівці вважають, що недавно знайдені поселення, швидше за все, також пов"язані з культурою Цзишань, повідомляє Cnews.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї виявлені поселення епохи палеоліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі