неділя, 18 травня 2008 16:29

У Китаї пройде траур по жертвах землетрусу

Власті Китаю оголосили триденний національний траур по всіх загиблих в результаті землетрусу в провінції Сичуань, повідомляє AFP. Траур почнеться в країні з понеділка, 19 травня.

Рівно в 14.28 за місцевим часом, через тиждень після перших підземних поштовхів, пролунають сирени, за яким підуть три хвилини мовчання. Цього дня в країні спустять всі державні прапори, естафета Олімпійського вогню в ці дні, за даними Chinanews.ru, буде скасована, закриються всі розважальні заклади.

Кількість загиблих в землетрусі, підтверджена властями, досягла 32500 чоловік. Загальне число жертв катастрофи оцінюється в 50 тисяч чоловік. Більше 220 тисяч чоловік отримали поранення, близько п"яти мільйонів лишилися без притулку, повідомляє радіостанція "VoiceofAmerica".

У Усесвітній організації охорона здоров"я стурбована ситуацією, що склалася в провінції Сичуань після землетрусу, передає AssociatedPress. На думку представників ВІЗ, через антисанітарні умови в регіоні високий ризик виникнення і розповсюдження різних захворювань. У Сичуані відчувається сильний дефіцит питної води і продовольства, відзначив Ханс Троєдсон, представник Усесвітньої організації охорони здоров"я в Китаї, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї пройде траур по жертвах землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі