середа, 21 травня 2008 12:53

У Китаї 98% населення, яке постраждало від землетрусу, забезпечать житлом

Уряд китайської провінції Сичуань заявив, що протягом місяця будуть забезпечені житлом 98% населення, які втратили свої будинки унаслідок руйнівного землетрусу 12 травня.

Про це розповів сьогодні, 21 травня, на брифінгу в Сичуані заступник губернатора провінції Лі Ченьюнь.

За останніми даними, кількість загиблих в провінції становить 39 тис 557 людей, травмованих, - 236 тис 359 людей, з під завалів і руїн вдалося витягнути 60 тис 26 тих, що вижили, тимчасово розміщено в наметах і збірних будиночках 4,8 млн людей.

За повідомленнями ЗМІ, з найбільш постраждалих районів провінції, наразі відновлено автодорожнє повідомлення з 393 населеними пунктами і повітами Сичуані, відновлено електропостачання 83% жителів, які залишилися без електрики після землетрусу.

Слід зазначити, що уряд Сичуані узяв під жорсткий контроль ціни в постраждалих районах, щоб не допустити спекуляції товарами першої необхідності.

Крім цього, управління цивільної авіації Китаю розповсюдило повідомлення, яке наказує всім китайським авіакомпаніям і аеропортам забезпечити першочергову і безперебійну доставку в Сичуань гуманітарної допомоги, котра надходить з різних країн світу.

Тим часом, за даними фахівців, наразі повіту Бейчуань в китайській провінції Сичуань загрожує повінь, про що було заявлено на нараді штабу рятувальних робіт, яким керує прем"єр Держради КНР Вень Цзябао.

Як повідомлялося, в гірському озері Яньсай рівень води досяг критичної позначки у зв"язку з тим, що річки, котрі витікають з нього, завалені в результаті обвалів під час землетрусу.

Озера вже затопили декілька населених пунктів вище в горах. Прорив води озера вниз по схилах загрожує затопити весь повіт Бейчуань, де продовжуються пошуково-рятувальні роботи постраждалих від землетрусу.

У штабі рятувальних робіт також підкреслили: "Слід провести всебічну перевірку ситуації в районі озера Яньсай. Міністерство водного господарства повинне привернути фахівців, народну озброєну поліцію, які спільно з урядом Сичуані повинні терміново виїхати на місце".

На засіданні штабу було ухвалено рішення про цілодобовий контроль над рівнем води в інших водоймищах і водосховищах Сичуані. Там, де виникає небезпека повені, місцевому уряду і міністерству водного господарства КНР наказано своєчасно знижувати рівень води аж до осушення водоймищ. На засіданні штабу були поставлені завдання прискорення доставки в постраждалі від стихійного лиха райони наметів і збірних будиночків.

У постраждалих районах разом із забезпеченням населення продуктами харчування, питною водою, активно ведеться робота із санітарної обробки місцевості, розвалин. Це дозволило до теперішнього часу запобігти можливим спалахам інфекційних захворювань.

Нагадаємо, що раніше у китайській провінції Сичуань через загрозу затоплення евакуйовано ціле місто. Тисячі людей в місті Бейчуані залишили свої будинки через повідомлення про те, що річка вийшла з берегів.

За останніми офіційними даними, в результаті землетрусу, який сталося 12 травня, в Сичуані і сусідніх провінціях загинули більше 40 тис людей. Це не повний список жертв, оскільки поки що точно не встановлено, скільки людей залишилося під руїнами будівель. За оцінками різних китайських фахівців, кількість жертви може скласти від 50 до 70 тис людей, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї 98% населення, яке постраждало від землетрусу, забезпечать житлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі