пʼятниця, 08 лютого 2008 17:34

У Кенії досягнута угода про створення коаліційного уряду

У Кенії опозиція і правляча партія досягли угоди про формування коаліційного уряду. Про це заявив член парламенту від опозиційного Оранжевого демократичного руху Уїльям Рутто.

За його словами, обидві сторони прийшли до висновку, що в країні існують проблеми, які слід вирішувати спільно. Склад коаліційного уряду все ще знаходиться у стадії обговорення. Очікується, що колишній генеральний секретар ООН Кофі Аннан, промовець посередником на переговорах між опозицією і правлячою партією, пізніше розповість докладніше про умови досягнутої угоди.

Розбіжності між двома найбільшими народностями Кенії кікуйю і луо вилилися в масові зіткнення після того, як президент Мваї Кибакі оголосив про свою перемогу на виборах в грудні 2007 року. Опозиція не погодилася з цим і звинуватила власті у фальсифікації підсумків голосування. Лідери правлячої партії належать до народності кікуйю, а їхні супротивники - до луо.

В результаті міжетнічних зіткнень, що спалахнули, загинула більше тисячі чоловік. Ще понад 300 тисяч чоловік були вимушені покинути свої будинки, що похитнуло імідж Кенії як однієї з найстабільніших країн в Африці, повідомляє Sky News.

Зараз ви читаєте новину «У Кенії досягнута угода про створення коаліційного уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі