понеділок, 19 вересня 2011 16:52

У Каневі відкрили автовокзал з річковими причалами і вертодром
12

Відкриття туристичного комплексу "Авто-Ріка"
Фото: Фото: Юрій Стригун
Відкриття туристичного комплексу "Авто-Ріка"
Відкриття туристичного комплексу "Авто-Ріка"
Відкриття туристичного комплексу "Авто-Ріка"
Відкриття туристичного комплексу "Авто-Ріка"

У Каневі Черкаської області сьогодні, 19 вересня, відкрили туристичний комплекс "Авто-Ріка" -  та Ярмаркову площу біля нього.

Це вокзал, який об'єднує автомобільний та річковий транспорт.

У відкритті взяв участь віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков та голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.

Новий вокзал збудували у Каневі на замовлення Національного агентства підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Євро-2012 з футболу в Україні. За словами посадовців, він відповідає всім вимогам і задовольнятиме найпримхливіші смаки іноземних туристів, для яких він і будується. Це велика двоповерхова будівля трикутної форми, з затемненими вікнами замість стін.

"Авто-Ріка" – це авто- й річковий вокзал, звідси, до речі, й назва, в одному сучасному приміщенні, розрахованому на комфортний прийом і якісне обслуговування клієнтів, зокрема туристів, – розповів начальник головного управління капітального будівництва облдержадміністрації Борис Євмина.

"У приміщенні нового вокзалу будуть зручні зали очікування, в тому числі й кімната для матері й дитини, приміщення для обслуговування водіїв, кафе, виставковий центр, де туристи зможуть придбати різноманітні українські сувеніри та багато іншого. Незвичайну трикутну форму "Авто-Ріки" спроектували дніпропетровські інженери, проте більшість робіт виконують самі канівчани. Тож, яка не яка, а тимчасова зайнятість у частини населення райцентру є", - додав він.

Також сьогодні у селі Пекарі поблизу Канева мають відкрити вертолітний майданчик.

Зараз ви читаєте новину «У Каневі відкрили автовокзал з річковими причалами і вертодром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі