вівторок, 21 серпня 2012 16:39

У Харкові встановили пам'ятник велосипедистам, які загинули на дорозі

У Харкові встановили пам'ятник велосипедистам, які загинули на дорозі
Фото: infa.kharkov.ua

У Харкові на Білгородському шосе відкрили пам'ятник велосипедистам, які загинули під колесами автомобілів. У церемонії відкриття взяли участь міський голова Харкова Геннадій Кернес, представники Федерації велосипедистів Харківської області та велоактівісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українки завоювали срібло на етапі Кубка світу з велотреку

Пам'ятник являє собою фігуру велосипедиста, який з'їжджає з пагорба. За словами скульптора Олександра Рідного, скульптура виконана зі склопластику.

"Наскільки складною була робота? Складні всі скульптури в яких мало точок дотику із землею. Хотілося, щоб це був просто читаний знак, без будь-якого підтексту. Не хотілося б щоб це перетворилося на монумент або могилу, меморіал", - сказав Рідний журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На слизькій столичній дорозі перекинулась "Таврія"

Як зазначив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, місцем встановлення пам'ятника вибрано початок однієї з найстаріших і найпопулярніших серед харків'ян велодоріжок.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові встановили пам'ятник велосипедистам, які загинули на дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі