середа, 06 жовтня 2010 09:47

У Харкові встановили пам'ятник програмісту (ФОТО)

У Харкові поставили новий пам'ятник. Біля входу в Харківський національний університет радіоелектроніки з'явився пам'ятник програмісту.

Композицію під назвою Студент встановили на честь 80-річного ювілею університету, який відзначають на початку жовтня.

"На лавочці біля Харківського національного університету радіоелектроніки - "кузні "хакерів, комп'ютерників, системників і т.д., присів звичайний студент. Він щойно вийшов з пар. Він задумливий - можливо, він думає над новою програмою, яка затьмарить "Майкрософт", і він - майбутній український Білл Гейтс і засновник багатомільярдної корпорації ... "- так описує композицію сайт ХНУРЕ.

Скульптурна композиція Студент виконана в класичному стилі. У композицію входять скульптура студента з відкритим ноутбуком на колінах, що сидить на лавці, ліворуч на лавочці лежить сумка з логотипом ХНУРЕ. Пам'ятник виготовлений із бронзи, довжина лавочки - близько 250 см, висота скульптури сидячого студента - 150 см.

Автор харківської композиції - Роман Блажко, дизайнер - Віктор Гончаренко. Встановили її на благодійні кошти та пожертвування. Офіційне відкриття пам'ятника відбудеться 8 жовтня.

***

У Харківському національному університеті радіоелектроніки навчається 12 тисяч студентів. ХНУРЕ охоплює 9 факультетів і 30 кафедр. Університет видає п'ять науково-методичних збірників та журналів, є співзасновником Української асоціації дистанційної освіти та Академії наук прикладної радіоелектроніки.

За матеріалами: Медіапорт, StatusQuo.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові встановили пам'ятник програмісту (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі