четвер, 14 грудня 2006 19:45

У Харбіні знайшли останки генерала Каппеля - відомого білогвардійця

Останки одного з найбільш відомих військових діячів Білого руху періоду Громадянської війни в Росії, генерала Володимира Каппеля (1883-1920) виявила в четвер в китайському місті Харбіні російська пошукова група.

Як повідомив по телефону представник шукачів, прах перевезений з місця розкопок на території колишнього Свято-Іверського храму в приміщення місцевої компанії ритуальних послуг. Біля труни була проведена поминальна служба.

Генерал-лейтенант Каппель в 1918-1919 роках командував білогвардійськими військами так званого Комітету членів Засновницьких зборів (Комуч), з грудня 1919 року був командуючим колчаківським Східним фронтом.

Зимою 1920 року каппельовці, відступаючи під ударами червоних, зробили перехід від Барнаула, Ново-Миколаївська і Красноярська до Чити, що отримав у білих назву Великого Сибірського походу ("Крижаного"). Сам генерал із сильним обмороженням ніг і запаленням легенів помер під роз"їздом Утай.

Труна з його тілом була похована спочатку в Читі, потім перезахоронена в Харбіні. Тепер прах воєначальника, повідомив представник Московського Патріархату РПЦ отець Дмитро, буде перевезений до Москви, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Харбіні знайшли останки генерала Каппеля - відомого білогвардійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі