понеділок, 24 жовтня 2022 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР з'ясували, чи довго триватиме російський терор дронами і ракетами

У ГУР з'ясували, чи довго триватиме російський терор дронами і ракетами
РФ може запускати іранські безпілотники ще довго. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація застосовує вже другу партію замовлених в Ірані безпілотників. До цілей в Україні долітають приблизно 30% дронів-камікадзе Shahed-136.

Російський терор із використанням бойових безпілотників може тривати ще довго, вважає керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, передає "Українська правда". Водночас запаси ракет у РФ майже вичерпані.

"По "Іскандерах" – ще близько 13% залишилося, по ракетах типу "Калібр-ПЛ", "Калібр-НК" – близько 43%, по ракетах Х-101 та Х-555 теж близько 45%. Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканий запас – Gazeta.ua)", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розказали хороші новини з передової

Росія вже давно пройшла НЗ щодо "Іскандерів", але по "Калібрах" і по Х-101, Х-555 ще намагається якось утримуватися в межах своїх норм.

"Через нестачу ракет та через їхню невисоку ефективність і точність, росіяни були змушені використовувати іранські дрони. Це Mohajer-6, який ніяк себе не показав, і Shahed-136. Останні масово тут застосовують", – додав Буданов.

Станом на 22 жовтня окупанти застосували близько 330 Shahed-136. Із них 222 було збито.

"Росіяни замовили близько 1700 всіх типів дронів, наразі друга партія пішла. Ви ж маєте зрозуміти, вони замовили 1700 штук, але їх ще треба виготовити. Тому тут теж є певні проблеми. Але, як бачите, ППО в принципі справляється, 70% збиті", – повідомив керівник ГУР.

Дрони-камікадзе іранського виробництва, які країна-терористка Росія використовує в Україні, виявилися ефективною зброєю. Особливість "Герані", як називають у Росії безпілотники Shahed-136, у вдалому поєднанні ефективності, технологічної простоти та ціни, яка в умовах війни на виснаження стала важливим фактором для будь-якої зброї.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР з'ясували, чи довго триватиме російський терор дронами і ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі