вівторок, 30 серпня 2022 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі попередили українців про небезпеку з півдня

У Генштабі попередили українців про небезпеку з півдня
Зберігається загроза ракетних ударів по об'єктах та елементах інфраструктури в глибині території України. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Олександрівка, Степова Долина, Лимани, Благодатне, Мирне, Котляреве, Шевченкове, Новомиколаївка, Первомайське, Партизанське, Широке, Червона Долина, Червоний Яр, Мурахівка, Лозове, Трудолюбівка, Зеленодольськ, Ольгине та Добрянка.

Противник завдав авіаційного удару біля Андріївки, повідомили вранці 30 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"Росіяни на півдні вели наступальні бої у напрямку Потьомкиного. Успіху не мали, тому відійшли. Ворог задіяв розвідувальні безпілотники неподалік Давидового Броду, Снігурівки та Великого Артакового", – йдеться в повідомленні.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства. В готовності до застосування перебувають носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині ЗСУ "всипали" росіянам – Генштаб

"Зберігається загроза ракетних ударів по об'єктах та елементах інфраструктури в глибині території України", – звітує Генштаб.

На Новопавлівському напрямку під ворожим вогнем опинилися території біля Вугледару, Великої Новосілки, Пречистівки, Новополя та Зеленого Поля.

На Запорізькому напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Новоданилівка, Гуляйпільське, Чарівне, Полтавка, Малі Щербаки, Залізничне, Новоіванівка та Дорожнянка. Завдав авіаційних ударів неподалік Новоданилівки, Новосілки, Кам'янського та Степового. Вів повітряну розвідку безпілотниками в районах Оріхова, Гуляйполя та Новоандріївки.

29 серпня в Одеській ОВА офіційно повідомили, що почалися бої за Херсон. Жителям Херсонщини, які перебувають на окупованій території, потрібно подбати про безпеку свою і близьких. Людям радять перебувати якнайближче до безпечних місць.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі попередили українців про небезпеку з півдня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі