середа, 09 липня 2008 16:44

У Франції стався витік рідини з незбагаченим ураном

На півдні Франції з одного з підрозділів комплексу атомної електростанції "Трікастен" стався витік 30 тис. літрів рідини, що містить 12 грамів незбагаченого урану на літр. Інцидент стався у вівторок увечері. Причиною стало перевищення рівня води в одному з резервуарів під час його чищення. Влада повідомила, що ризик для населення невеликий.

За заявою влади, ризик для населення невеликий, проте вони заборонили місцевим жителям ловити рибу, купатися і користуватися водою з колодязів. Прес-секретар Агентства з ядерної безпеки Еванджелія Петі заявила, що йдеться не про радіоактивний інцидент, а про екологічну подію.

Інший представник агентства підкреслив, що в цілому в рідині містилося близько 360 кілограмів урану, що, за його словами, має досить низький рівень радіоактивності, але при цьому токсичний.

Рівень вмісту урану в річці Гаффьер в тисячу разів перевищив нормальний, але, за словами представників агентства з ядерної безпеки, він швидко знижується. На думку французької організації Sortirdunucleaire ("Відмовитися від атомної промисловості"), що виступає проти використання атомних електростанцій, витік негативно вплине на навколишнє середовище і здоров"я людей, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «У Франції стався витік рідини з незбагаченим ураном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі