понеділок, 21 листопада 2022 16:46

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю
На білоруському кордоні скупчень військових немає. Фото: eastnews.ua

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована.

Скупчень військових там немає, сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Якщо говорити про Білорусь, то прикордонники не спостерігають ані змін у кількісному складі підрозділів збройних сил Білорусі поблизу кордону з Україною, ані змін у характері їхніх дій", – розповів він.

У Білорусі використовують потужні засоби радіолокаційної боротьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи обстрілюють ракетами з Білорусі

"Це насамперед спрямоване на недопущення спостереження Силами оборони України за лінією державного кордону. Їхні засоби РЕБ намагаються придушити роботу наших безпілотників", – сказав речник.

Є постійна загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

Минулого тижня заступник керівника Офіса президента України Кирило Тимошенко показав фото будівництва стіни на кордоні з Білоруссю. У Волинській області збудували залізобетонний паркан з колючим дротом, рів, насип.

У Білорусі в Гомельській області військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв і механіків. Також у цій країні іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски безпілотників.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі