середа, 06 квітня 2022 11:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У Бучі знайшли згарище з тілами чоловіків та жінок: що відомо
4

Під час патрулювання по місту Буча поліцейські виявили згарище, де було 6 тіл загиблих під час окупації.

У Бучі поліцейські знайшли 6 тіл громадян страчених окупантом
Фото: facebook
У Бучі поліцейські знайшли 6 тіл громадян страчених окупантом
У Бучі поліцейські знайшли 6 тіл громадян страчених окупантом
У Бучі поліцейські знайшли 6 тіл громадян страчених окупантом

Слідчі поліції Київщини провели огляд місця події, криміналісти зафіксували четверо жіночих та двоє чоловічих трупів, повідомляє поліція Київської області.

"Не виключено, що серед загиблих є дитина. Одне з тіл має невеликі розміри. На одному із жіночих трупів виявили кульове поранення. В подальшому про причини смерті судитимуть експерти. Та враховуючи, що поряд немає руйнувань від артилерії, можна припустити, що ці люди були місцевими жителями. Їх розстріляли, а далі намагались знищити тіла вогнем," - зазначив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Місця масової страти окупантами цивільних осіб вже були зафіксовані в підвалі одного з дитячих закладів Бучі, а також на території Мотижина, де окупанти розстріляли родину сільської старости Ольги Сухенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік кричав не стріляти: у Бучі російські війська вбивали вагітних

Вперше і для Київщини, і для України зафіксовано такі масштабні факти страти місцевих мешканців.

Київська область фактично першою напрацьовує механізм взаємодії усіх служб і відомств для фіксації воєнних злочинів окупантів для того, щоб винні обов'язково отримали покарання в тому числі в міжнародних судах, зазначили у поліції.

Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій запрошують якнайшвидше приїхати до Бучі для збирання доказів воєнних злочинів Росії. МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що зібрані докази використовуватимуться в міжнародних та іноземних судах для притягнення до відповідальності винних.

Російські окупанти вбивали мирних людей, перебуваючи в селах і містах, і також відходячи з них.

Зараз ви читаєте новину «У Бучі знайшли згарище з тілами чоловіків та жінок: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі