пʼятниця, 26 грудня 2008 14:00

У Британії звільняють іноземців від нестачі місць у в"язницях

У Британії за останніх 15 місяців було достроково звільнено 2196 іноземців, що містилися в британських в"язницях, для дозволу проблеми нестачі тюремних місць.

Як повідомляє TheDailyTelegraph, відповідно до спеціальної урядової програми їм надається грошова компенсація за харчування і місце мешкання, якого вони позбавляються, вийшовши на свободу. Сума компенсацій в цілому складає 369455 фунтів стерлінгів.

В даний час в британських в"язницях знаходяться більше 11 тисяч ув"язнених-іноземців. За останні два роки їх число виросло більш ніж на десять відсотків. Більше половини від новоприбулих ув"язнених складають в"єтнамці і поляки. Їх в британських в"язницях, відповідно, 460 і 452 людини.

Нагадаємо, раніше газета TheTelegraph повідомляла, що за період з 1999 по 2006 роки 37 тисяч британських ув"язнених відмовилися подавати прохання про амністію, хоча згідно із законом мали право на дострокове звільнення.

У 2007 році ув"язненим британських в"язниць дозволили вибирати, в якій камері - для тих, що курять чи для тих, які не курять - вони відбуватимуть свій термін покарання.

А в 2006 році британські зеки-наркомани вимагали від уряду компенсацію за "страшні страждання", викликані позбавленням доступу до наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «У Британії звільняють іноземців від нестачі місць у в"язницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі