четвер, 18 березня 2010 14:02

У Боснії і Герцоговині щодня з"являється Діва Марія на хмарі

У Боснії і Герцоговині щодня з"являється Діва Марія на хмарі

Ватикан заявив про створення комісії з розслідування масової з"яви Діви Марії жителям Боснії і Герцеговини.

Перша з"ява сталася в червні 1981 року, коли Діву Марію побачили відразу шестеро дітей.

Проте католицька церква поки ще не сформулювала свого остаточного судження про надприроднє походження цих явищ. Прояснити це питання повинна комісія у складі 20 чоловік. Вона надасть звіт Конгрегації віровчення, в обов"язки якої входить охорона доктрини віри.

Як стверджують численні очевидці, Божа Матір вже майже 30 років щодня з"являється у Міжгір"ї на хмарі, одягнена то в сіру, то в золоту одежу.

Кажуть, що вона звертається до людей хорватьською зі словами "Я прийшла сюди, тому що тут багато справжніх віруючих. Я хочу бути з вами, щоб навернути до віри і примирити весь світ".

Вважається також, що кожному явищу Богородиці передують три спалахи світла, під час яких затихають голоси всіх, хто спостерігає явище. Проте католицька церква вже давно ставить під сумнів правдивість цих тверджень.

Незважаючи на нещодавній візит до Міжгір"я віденського кардинала Крістофа Шенберга, який беззаперечно вірить у диво, єпископ сусіднього міста Мостар продовжує критикувати таку сліпу віру.

Втім, поки комісія не представить свій звіт Ватикану, віруючі скоріш за все, як і раніше будуть їхатимуть у Міжгір"я. З моменту першої з"яви Святої Діви це маленьке боснійське містечко вже відвідали близько 30 млн чоловік.

BBC

Зараз ви читаєте новину «У Боснії і Герцоговині щодня з"являється Діва Марія на хмарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі