середа, 24 вересня 2008 14:47

У Білорусії визначилися з місцем будівництва АЕС

Білоруські власті вибрали місце для будівництва першої атомної електростанції, повідомляє "Інтерфакс-Захід" з посиланням на дирекцію АЕС. За інформацією джерела, держкомісія, що розглянула це питання, зупинилася на Островецкому майданчику (Гродненська область). Два інші майданчики: Краснополянський і Кукшиновський (обидві в Могильовській області) визначені як резервні.

Відзначимо, що місце для АЕС повинне було бути назване 23 вересня, за підсумками засідання державної комісії в Міністерстві енергетики країни. Проте після засідання прес-секретар відомства Людмила Зеньковіч, як повідомляла БЕЛТА, заявила, що офіційного рішення з цього питання прийнято не було. За її словами, чиновники прийшли до висновку, що допустимими є всі три варіанти. Вона повідомила, що майданчик повинен бути вибраний до 1 грудня 2008 року.

Островецький майданчик розташований в Островецкому районі Гродненської області, на півночі країни. Відстань до Мінська складає 134 кілометри, до районного центру Островець - 18 кілометрів, до кордону з Литвою (Гродненська область, нагадаємо, граничить з Литвою і Польщею) - 20 кілометрів.

У Білорусії планується побудувати атомну електростанцію з двома блоками по тисячі мегават. Перший, як очікується, буде введений в дію в 2016, другий - в 2018 році. Будівництво почнеться в кінці 2008 - початку 2009 року. Вартість проекту, за попередніми оцінками, складе 5-6 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусії визначилися з місцем будівництва АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі