субота, 02 вересня 2017 02:47

У Білорусі чекають пояснень від Києва щодо правил в'їзду іноземців

У Білорусі чекають пояснень від Києва щодо правил в'їзду іноземців
Зовнішньополітичне відомство Білорусі відстежує дискусію. Фото: РБК

Зовнішньополітичне відомство Білорусі відстежує дискусію і прийняті в Україні рішення з питань в'їзду іноземців.

Про це заявив начальник управління інформації - прес-секретар МЗС Дмитро Мирончик, передає "Інтерфакс".

"Ми відстежуємо дискусію і прийняті українською стороною рішення з питань в'їзду іноземців", - сказав Мирончик, коментуючи рішення про введення з 1 січня 2018 року біометричного контролю в'їжджають в Україну іноземців.

Прес-секретар МЗС уточнив, що "на даний момент офіційно українські партнери нам ні про що не повідомляли. Але ми виходимо з того, що відповідна інформація надійде завчасно. Обмін такою інформацією передбачений двосторонньою угодою про безвізові поїздки ", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому під ударом кордон України з ЄС - Карп

Поки з опублікованих в ЗМІ повідомлень випливає, що державним органам України відводяться 2-3-місячні терміни на вироблення відповідних механізмів.

"Чекаємо офіційного повідомлення і, при необхідності, будемо обговорювати з українською стороною питання, щоб уникнути виникнення проблем у громадян двох країн при перетині нашого спільного кордону", - підкреслив Мирончик.

1 вересня президент Петро Порошенко заявив, що з 2018 року російські громадяни зможуть перетинати український кордон винятково за біометричними паспортами.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі чекають пояснень від Києва щодо правил в'їзду іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі