пʼятниця, 01 вересня 2017 11:06

Чому під ударом кордон України з ЄС - Карп

Чому під ударом кордон України з ЄС - Карп
Польські прикордонники сильно напружені через можливі заворушення 10 вересня на польсько-українському кордоні. Фото: Vsetutpl

У разі виникнення будь-яких провокацій польська сторона готова приймати рішення про заборону в'їзду в ЄС для всіх учасників заворушень на кордоні (це стосується і заворушень на українській частині переходу). Про це заявив громадський діяч Дмитро Карп.

Активіст зазначає, що дані про підготовку провокацій, на жаль, надходять постійно.

Він зазначає, що ситуація ускладнюється різким збільшенням російських військових біля українського кордону з боку Білорусі та Придністров'я. Крім військових підрозділів РФ, які масово прибули в Білорусь під приводом "навчань", спостерігається масове скупчення неідентифікованих приїжджих "цивільних", які отримують "свіжі" білоруські паспорти.

"Тому рівень загрози на 10 вересня, в день анонсованого приїзду Міхеіла Саакашвілі на пункт пропуску Краковець та організації там масових заходів, стрімко наближається до червоного рівня. Масове скупчення людей - найкраще прикриття для здійснення диверсій", - стверджує Дмитро Карп.

Він нагадує, що сьогодні річниця трагічних подій під Верховною Радою, коли під час заворушень на мітингу під парламентом вибухом гранати одним з "протестувальників" були поранені журналісти та правоохоронці, вбиті молоді хлопці, які проходили службу в Національній Гвардії.

"Тоді всі попереджали організаторів акції про високий рівень загрози, але вони зробили все навпаки - безліч прапорів закривали можливість огляду натовпу, димові шашки і масові бійки... В результаті вбивство ні в чому не винних людей", - наголошує активіст.

Не виключено, що те саме може статися і 10 вересня під час акції на українсько-польському кордоні.

Тому громадський діяч закликає утриматися від перетину державного кордону в пункті пропуску Краковець 10 вересня, а також не брати участі в масових заходах на кордоні з ЄС.

"Незрозуміло, навіщо для масових заходів вибрали саме кордон з ЄС?? Чому Саакашвілі не може прилетіти до Києва, а замість цього кличе людей на кордон із Польщею? Хто нестиме відповідальність у разі повторення сценарію "граната" на кордоні з Євросоюзом?" - запитує Дмитро Карп.

Зараз ви читаєте новину «Чому під ударом кордон України з ЄС - Карп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі