вівторок, 27 липня 2010 11:45

У Бабиному Яру вандали хотіли спалити хрест Олені Телізі

У Бабиному Яру вандали хотіли спалити хрест Олені Телізі

Невідомі особи пошкодили пам'ятний хрест Олени Теліги, встановлений в Бабиному Яру.

Інцидент стався в ніч з неділі на понеділок. Невідомі проникли на територію меморіального комплексу "Бабин Яр" і спробували спиляти хрест, встановлений на згадку про українську поетесу Олену Телігу.

Спочатку вандали спробували зрізати дубовий хрест звичайною ножівкою, а коли не вийшло, вирішили спалити його. Хрест не загорівся, і тоді вони почали його розхитувати. Але, мабуть, вандалів помітили перехожі, оскільки почату справу вони не завершили і, залишивши хрест в нахиленому стані, ретирувалися.

У міліції, куди журналісти звернулися за коментарем, відповіли, що про випадок в Бабиному Яру знають - на місце виїжджала слідчо-оперативна група, яка зафіксувала пошкодження на пам'ятному знаку.

Нагадаємо, що весною цього року хрест Олени Теліги вже намагалися підпалити, і тоді вандалів також злякали випадкові перехожі.

Нагадаємо, в липні минулого року невідомі особи пошкодили пам'ятний знак загиблим активістам Організації українських націоналістів. Вандали розбили і відсунули в бік мармурову дошку і звалили дерев'яний хрест, встановлений у 1992 році.

Обком.

Зараз ви читаєте новину «У Бабиному Яру вандали хотіли спалити хрест Олені Телізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі