середа, 22 липня 2009 11:47

Кияни вигулюють собак навіть у Бабиному Яру (ФОТО)

Деякі кияни абсолютно не розуміють, що роблять. У Бабиному Яру власники собак додумалися вигулювати своїх вихованців. Якщо почергувати, то таких немало.

Бабин Яр – урочище в північно-західній частині Києва, між районами Лук"янівка та Сирець. Вперше згадується під сучасною назвою в 1401 році, коли власниця корчми (укр. "баба"), що знаходилася тут, продала ці землі домініканському монастирю.

Нині на території Бабиного Яру знаходяться кілька пам"ятників і меморіальних комплексів жертвам Холокосту.

Під час німецько-фашистської окупації Києва у 1941—1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів окупантами мирного населення і радянських військовополонених: євреїв та циган — за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів, заручників, "саботажників", порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року тут розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

Масові розстріли у Бабиному Ярі та розташованому поруч із ним Сирецькому концтаборі проводилися і пізніше, аж до звільнення Києва від окупації.

У 1941—1943 роках у Бабиному Ярі було розстріляно 621 члена ОУН і серед них відому українську поетесу Олену Телігу разом з чоловіком.

За матеріалами Газета по-киевски, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кияни вигулюють собак навіть у Бабиному Яру (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі