четвер, 16 вересня 2010 14:11

У Азовському морі застрелили дельфіна

У Азовському морі застрелили дельфіна

15 вересня близько 12-ї години на березі Азовського моря у Маріуполі знайшли тіло дельфіна. Під час детального огляду лікарі ветеринарної медицини зробили висновок, що тварину вбили.

За словами виконуючого обов"язки начальника управління ветеринарної медицини Маріуполя Володимира Баранова, в області черевної порожнини дельфіна виявили 3 проникаючі поранення.

"Два з них були ближче до голови, а одне - біля хвоста. Стріляли у дельфіна, коли той знаходився у воді. Загинув він від втрати крові, на тілі видно кров"яні смужки. А тоді вже його хвилею прибило до берега", - сказав він.

Є припущення, що у морі хтось влаштував полювання на мирну тварину. Але свідків події немає. Тому винуватців знайти буде важко.

"Можливо, дельфін заплутався в тенетах. Але чому у нього стріляли - незрозуміло. Ми вперше стикаємось з такою жорстокістю по відношенню до дельфіна. Влітку був випадок, коли спіймали дельфіна. Але виправдовувались, що він сам загинув, коли не зміг вибратись з сітки. Але щоб стріляли, такого не чув", - запевнив Володимир Вікторович.

Дельфіна, що загинув, називають Азовкою. Важив 70 кг, сягав у довжину 1,20 м. Він занесений у Червону книгу.

"Взагалі, дельфіни цього виду важать до 90 кг, а в довжину ростуть до 2-2,5 м. А цей, видно, ще маленький. Його рідко можна побачити в акваторії біля нашого міста. Через погану екологію ці дельфіни відійшли в глиб моря. Можна їх зустріти і в Чорному морі. Скоріше за все, підстрелили тварину вночі. Після огляду тіла ми викликали комунальників, і мертвого дельфіна забрали на утильзавод", - зазначив Баранов.

Нагадаємо, на початку серпня аномальна спека стала причиною масового замору риби на території Дніпро-Бузького та Тилігульського лиманів у південних областях України. За інформацією екологів, йшлося про десятки тонн риби.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Азовському морі застрелили дельфіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі