понеділок, 14 липня 2008 17:57

У Японії відкривають школи танців для собак

У Японії відкривають школи танців для собак
Школи танців для собак і їх господарів стають все більш популярними в Японії.

Список послуг для собак, що включає собачі готелі, кафе, ресторани, спеціальні автомобілі, недавно поповнився уроками бальних танців для чотириногих вихованців.

На заняттях власники собак вальсують зі своїми улюбленцями під мелодії групи ABBA, танцюють латиноамериканські самбу, румбу і ча-ча-ча. Собак вчать вертітися навколо своїх господарів.

"Під хорошу музику будь-який собака затанцює, і чихуахуа, і сенбернар. Навіть вік не має значення", - говорить викладач танців Майумі Озума.

Заняття в танцювальних школах проводяться двічі в місяць, а деякі пари навіть демонструють свою майстерність на сцені.

Індустрія товарів і розваг для домашніх тварин в Японії переживає справжній бум. Це пов"язано з тим, що кішок і собаки в країні більше, ніж дітей до 15 років - результат старіння нації і низької народжуваності. На вулицях Токіо часто можна бачити японок з дитячими візками, в яких замість малюків лежать котенята або щенята.

Для багатьох власників собак танцювальні уроки - ще один вид розваги і проведення часу з вихованцями. Для інших - можливість покомандувати і відчути свою владу твариною.

А Сейжі Осава, наприклад, радіє тому, що він, нарешті, зможе встановити зоровий контакт зі своїм собакою: "Тепер мій собака дивитиметься на мене", повідомляє Reuters, Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «У Японії відкривають школи танців для собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі