неділя, 29 червня 2008 14:30

У Афганістані знайдено тіло колишнього президента

У Афганістані виявлено два масові поховання, в одному з яких знайдені останки першого президента країни Мохаммеда Дауда Хана, вбитого під час державного перевороту 1978 року.

Як розповів внук колишнього президента, разом з Даудом Ханом поховані члени його сім"ї і урядовці. За словами внука Дауда Хана, тіла убитих були пізнані за одягом і взуттям, повідомляє агентство Reuters.

Поховання виявлене спеціальною комісією, яку призначив президент Афганістану Хамід Карзай на прохання членів сім"ї Дауда Хана.

Дауд Хан прийшов до влади в результаті державного перевороту 1973 року, коли був повалений останній король Афганістану Захир Шах. У 1978 році, після нового перевороту, влаштованого афганськими комуністами за підтримки Радянського Союзу, Дауд Хан разом з наближеними був застрелений в президентському палаці. Новий комуністичний уряд оголосив, що Дауд Хан пішов у відставку за станом здоров"я.

Зараз ви читаєте новину «У Афганістані знайдено тіло колишнього президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі