пʼятниця, 05 березня 2010 11:25

Турецький пілот 13 років керував літаками без ліцензії

Турецький пілот 13 років керував літаками без ліцензії

Голландська поліція в четвер, 4 березня, заарештувала в амстердамському аеропорту Схіпхол пілота турецької авіакомпанії Corendon, який керував "Боїнгом-737" без відповідної ліцензії.

У момент арешту літак під його управлінням з 101 пасажиром на борту чекав дозволу на виліт до Анкари.

Після арешту 41-річний пілот зізнався, що за останні 13 років налітав в різних авіакомпаніях Бельгії, Великобританії та Італії понад 10 тисяч годин. Ця інформація зараз перевіряється.

Представники Corendon підтвердили, що заарештований пілот працював у компанії протягом двох років, надавши для оформлення на роботу підроблені документи. Інформацію про те, що ліцензія одного з пілотів є фальшивою, авіакомпанія отримала від голландської поліції.

Заарештований є громадянином Швеції, який постійно проживає в Мілані. Його ім"я не розголошується. Поліція пояснила, що у нього дійсно колись була ліцензія на керування легкомоторними літаками. Однак, по-перше, термін її дії минув багато років тому, а по-друге, вона не дає права на керування великими літаками.

Повідомляється, що в момент затримання пілот намагався здерти зі своєї форми нашивки. Зараз він перебуває у в"язниці неподалік від Амстердаму. До 6 березня має вирішитися питання про те, чи може він бути випущений під заставу. Йому можуть бути пред"явлені обвинувачення в підробці документів і в здійсненні польотів без ліцензії.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Турецький пілот 13 років керував літаками без ліцензії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі